Wspomóż nasze działania

"Caritas Pallotyńska Prowincji Chrystusa Króla SAK Zespół Radom nie prowadzi działalności zarobkowej, znaczna część naszych finansów pochodzi od ludzi dobrej woli."

Co to tak naprawdę znaczy? Znaczy to tyle, że cały czas potrzebujemy pieniędzy od Was - Dobrych Ludzi, żeby funkcjonować. Żeby wysłać dzieci, których rodziców na to nie stać, na kolonie. Żeby kupić kredki, farby i kartki do świetlicy. Żeby zapewnić podopiecznym wykwalifikowanych opiekunów. I wiele innych, równie ważnych "żeby"...

Staramy się pozyskiwać finanse z projektów miejskich, wojewódzkich czy europejskich. Ale po pierwsze przeważnie są one celowe, a więc musimy je spożytkować z konkretnym, wąskim przeznaczeniem, po drugie jest coraz trudniej je zdobyć, z wielu powodów. W tym roku byliśmy zmuszeni na przykład odwołać kolonie dla dzieci. Do czego zmusi nas sytuacja za miesiąc czy pół roku - nie wiemy. Mamy różne scenariusze, ale nie chcielibyśmy rezygnować z naszej misji.

Dlatego też apelujemy do Państwa o darowizny, aby nasza misja mogła trwać. Każda złotówka jest u nas na wagę złota i każda wpłata pomaga. Dla ułatwienia publikujemy odcinek wpłaty do wydrukowania, który wystarczy uzupełnić kwotą i zanieść do banku lub do okienka pocztowego. Można także przelać darowiznę za pomocą internetu wg poniższych danych:

Bank: BGŻ BNP PARIBAS
Nr konta: 21 2030 0045 1110 0000 0105 0140
Treść: "Darowizna na cele charytatywnej działalności Caritas Pallotyńskiej"

Prosimy także o przekazywanie prośby znajomym i ludziom chcącym wspomóc nasze działania swoimi darowiznami, w Polsce czy poza granicami kraju.